Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Olipa kerran...

...niinhän ne tarinat usein alkaa - niin tämäkin. Teimme yhdessä pariskuntana verstaalla puuesineitä ja lähdimme sitten yhtenä syksynä markkinoille tuotteita myymään. Meillä oli hurjan hauskaa ja tuotteitakin meni kaupaksi enemmän kuin mitä olimme osanneet odottaa! Niinpä kävimme koko loppuvuoden erilaisissa myyjäisissä. Alkoi tulla asiakkaat ja myyjät tutuiksi. Tuotteisiimme ihastuneet kyselivät mistä muualta tuotteitamme saisi ostaa? 

Markkinoilla myyjien kanssa tuli juteltua niitä näitä ja sen lomassa tuli selvä viesti, että "voi kun olisi joku paikka joka myisi näitä tekemiäni käsitöitä kun minä niin tykkäisin vaan tehdä!"

Siinä sitten taas eräänä talvipäivänä istuimme verstaalla, kumpikin oman työnsä ääressä, kun aloimme jutella asiasta. Kävikin ilmi että olimme pohtineet tahollamme samaa asiaa! 1+1=2! Ajatusta hiottiin ja mutusteltiin. Mutta kaikki pyöri suomalaisen käsityön ympärillä. Halusimme avata liikkeen, joka voisi tarjota käsityöläisille kanavan myydä tuotteitaan. Ja paikan johon asiakkaat voisivat tulla ostamaan suomalaista käsityötä kohtuuhintaan.

Kevät alkoi jo tehdä tuloaan kun ihan vaan huvikseen lähdettiin katsomaan tyhjillään olevaa kiinteistöä. Ja sitten alkoikin tapahtua vauhdilla. Paikka oli kuin tehty myymäläämme varten. Joten eikun nimet alla ja remonttia tekemään. Kolme viikkoa meni lentäen! Käytimme kaikkeen remonttiin kierrätystavaraa, jos vaan mahdollista. Seinät ja lattiat tulivat kuormalavalaudoista. Koko remontti valmistui yhdessä tekemällä ja nukkuakin ehdimme aina jossain välissä...

Myyjiä aloitimme tavoittelemaan somekanavien kautta. Toimintasuunnitelmassa olimme laskeneet aloittavamme viiden muun käsityöläisen tuotteiden kanssa. Kuinka ollakkaan, yhteydenottoja tulikin paljon enemmän kuin olimme osanneet odottaa! Niinpä kun sitten 10.5.2017 avasimme ylpeinä liikkeen, oli meillä myynnissä noin 20:n käsityöläisen tuotteet.

Kun liikkeemme on nyt ollut auki jo jonkin aikaa on käsityöläisiä tullut mukaan tasasella tahdilla. Määrä on vakiintunut siihen 30:n paikkeille! Asiakkailta tuleva palaute lämmittää sydäntä ja vahvistaa uskoamme siihen, että ajamme oikeita asioita. Suomalaisen käsityön arvostus on ihmisten keskuudessa selvästi nousussa. Saamme miltei päivittäin kiitosta asiakkailta liikkeemme hyvästä hengestä ja siitä, että olemme tuoneet käsityön asikkaiden saataville.

Siinä sitten kuukaudet kului ja yrityksen perustamisen ja remontin väsymys haihtui. Aloimme pohtia liikkeen yläkerran käyttöönottoa. Toinen meistä oli yhdeltä ammatiltaan valokuvaaja ja studiokin oli ollut joskus pystyssä. Niinpä sitten yläkerran remontin kimppuun! Lattia sai taas kerran uuden pinnan lavalaudoista ja seinät uutta maalipintaa. Kyllä välillä tuli sellainen olo että, eikö tämä remontti ikinä lopu. Mutta nyt on Yläkerran Valokuvaamo pystyssä ja toimii täydellä vauhdilla. 

 

Eli näin tähän asti! Haluamme kiittää kaikkia käsityöläisiä kun olette mukana tarinassa ja toivottaa kaikki tervetulleiksi meitä liikkeeseen moikkaamaan. Hymyillään kun tavataan!

Tanja ja Late